Bezlepkové medovníčky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Med včelí
 - 170 g Cukr moučkový
 - 180 g Cukr moučkový
 - 360 g Mouka bezlepková
 - 30 g Kakao
 - 1 kávová lžička Škrob kukuřičný bezlepkový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 116 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 71.3 mg
 - Vláknina 188.3 mg
 - Vitamín A 188.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme 360 g bezlepkové mouky s bezlepkovým kypřícím práškem a bezlepkovým perníkovým kořením. Přidáme 50 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, 3 celá vejce, 50 g medu a 30 g kvalitního kakaa.
 - 
                                2
Směs v míse promícháme a trochu vypracujeme. Vyklopíme na vál a těsto dobře uhněteme. Musí být vláčné a hladké. Vyválíme z něj placku silnou asi 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé malé tvary (srdíčka, hvězdičky, květy..). Medovníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
 - 
                                3
Upečené medovníčky hned potíráme rozšlehaným bílkem. Když vychladnou, ozdobíme je bílkovo-citrónovou polevou: v misce rozmícháme 1 bílek, 170 g moučkového cukru 0.5 lžíce citronové šťávy a 1 lžičku bezlepkového škrobu. Vše dobře vymícháme, dáme do sáčku na zdobení a medovníčky ozdobíme podle vlastní fantazie.