Müsli s medem bez ořechů
Suroviny
- 85 g Banány
 - 55 g Corn flakes - kukuřičné
 - 85 g Maliny
 - 85 g Med včelí
 - 55 g Meruňky
 - 45 g Dýňová semínka
 - 45 g Křížaly (sušená jablka)
 - 170 g Vločky ovesné
 - 85 g Rozinky tmavé
 - 30 g Rýže pufovaná
 - 85 g Vločky otrubové
 - 250 ml Jogurt bílý
 - 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 8.9 mg
 - Draslík 421.8 mg
 - Vláknina 8322.5 mg
 - Vitamín A 8322.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
 - 
                                2
Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
 - 
                                3
Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
 - 
                                4
Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem.