Gozinaki, gruzínský ořechový medový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 246.7 mg
 - Vláknina 6900 mg
 - Vitamín A 6900 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jádra vlašských ořechů lehce opražíme na suché pánvi a pak je nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Do širšího kastrolu vlijeme med, uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až se kapka neroztéká na talíři. Pak do medu vsypeme ořechy a moučkový cukr a za stálého míchání vaříme dále tak dlouho, dokud neucítíme, že došlo ke karamelizaci.
 - 
                                3
Hmotu pak sejmeme z ohně a nalijeme na čistý vodou pokropený vál a válečkem namočeným ve vodě ji rozválíme na plát o síle 1 cm.
 - 
                                4
Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce 5x5 cm, které pak usušíme v otevřené troubě při velmi nízké teplotě.