Sicilské kuře pečené se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 75 ml Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Kuřecí stehna
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.26 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 876.3 mg
 - Vláknina 3669.6 mg
 - Vitamín A 3669.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme je nadrobno, malé očištěné žampiony podélně rozkrájíme.
 - 
                                2
Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vložíme nasekanou cibuli s česnekem a za stálého míchání do měkka osmahneme. Přidáme očištěná velká kuřecí stehna, po obou stranách je do zlatova opečeme, do pánve poté vlijeme drůbeží vývar smíchaný s balzamikovým octem a medem. Zvolna čtyři minuty společně povaříme, potom stehna vyjmememe a odložíme.
 - 
                                3
V zakryté pánvi doměkka za občasného míchání dusíme pokrájené žampiony. K žampionům přidáme sušený rozmarýn s bobkovým listem, pepř i sůl a zalijeme Maizenou, rozmíchanou ve čtyřech lžících vody. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
 - 
                                4
Houbovou omáčku přelijeme z pánve na pekáč, vložíme opečená stehna a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut, aby se dobře spojila chuť masa a houbové omáčky.
 - 
                                5
Hotové kuře na talířích přelijeme omáčkou a podáváme s nakrájenou bagetou.