Snídaňový koláč s banánem
Suroviny
- 180 g Řecký jogurt
 - 100 g ovesné vločky
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Banány
 - 1 ks Jablka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Hrušky
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 5 polévková lžíce Brusinky sušené
 - 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 190.8 mg
 - Draslík 341.7 mg
 - Vláknina 8589 mg
 - Vitamín A 8589 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jablko a hrušku rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a ovoce pokrájíme na tenké plátky. Omyté sušené brusinky necháme v sítku okapat.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 165°C. Koláčovou menší, ale vyšší formu vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
 - 
                                3
Do mixéru dáme bílý jogurt, promyté a odkapané ovesné vločky a banán pokrájený na kolečka. směs rozmixujeme na kaši. Rozmixované suroviny dáme do mísy, přidáme brusinky, tekutý med, skořici, slunečnicová semínka a žloutky. Těsto dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
 - 
                                4
Na dno formy poklademe plátky jablka a hrušky. Pak na ovoce nalijeme těsto, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme 40-45 minut dozlatova.
 - 
                                5
Až po vychladnutí koláč vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme.