Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem
Suroviny
- 125 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 250 g Ovesné vločky
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 4 ks Citrony
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Med pampeliškový
 - 4 polévková lžíce Med pampeliškový
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 2 polévková lžíce Citrónová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 201.3 mg
 - Draslík 271 mg
 - Vláknina 17065 mg
 - Vitamín A 17065 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si citrónovou náplň:
 - 
                                2
Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.
 - 
                                3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
 - 
                                4
Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.
 - 
                                5
Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.
 - 
                                6
Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.