Sýrové krupicové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Pšeničná krupice
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 105.3 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 1499.9 mg
  • Vitamín A 1499.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mléka zavaříme krupici na hustou kaši. Přidáme vejce, polovinu nastrouhaného sýra, sůl, pepř a majoránku.

  • 2

    Kaši namažeme na prkénko ve vrstvě silné asi centimetr a necháme vychladnout.

  • 3

    Studenou kaši nakrájíme na krokety nebo čtverce, posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a opečeme na oleji do červena.

Komentáře k receptu