Třešňová clafoutis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Třešně
  • 200 g Cukr moučkový
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Sherry brandy
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 190.2 mg
  • Vláknina 1965 mg
  • Vitamín A 1965 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1258.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme a vypeckujeme. Přendáme do mísy a zalijeme sherry.

  • 2

    Mléko dáme ohřát s rozkrojeným vanilkovým luskem. Do horkého mléka přimícháme zakysanou smetanu.

  • 3

    Vejce smícháme s moučkovým cukrem, moukou a solí. Postupně zamícháme teplé mléko se smetanou.

  • 4

    Formu na pečení vytřeme máslem, nalijeme do ní třešně se sherry a zalijeme těstem. Pečeme při 200 °C 25 minut.

Komentáře k receptu