Ragú z králíka s bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 65 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Králík
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 270.4 mg
  • Draslík 634.6 mg
  • Vláknina 2578 mg
  • Vitamín A 2578 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu.

  • 2

    Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř.

  • 3

    Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l.

  • 4

    Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut.

  • 5

    Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto.

  • 6

    Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme.

  • 7

    Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu