Kachní drůbky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní drůbky
  • 80 g Cibule
  • 40 g Mrkev kořen
  • 40 g Celer bulvový
  • 50 g Kachní sádlo
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr moučkový
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 30 g Petržel kořen
  • 150 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1423 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 163.1 mg
  • Vláknina 2494.5 mg
  • Vitamín A 2494.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbky trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme kachní sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme drůbky, orestujeme, vsypeme zeleninu, podlijeme trochou bílého vína a podusíme. Vysmahneme na tuk, zalijeme vývarem a povaříme. Osolíme, opepříme, mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme do hrnce. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a dovaříme.

  • 3

    Drůbky se smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře, vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu