Ragú z vařených vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Bujón zeleninový
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 572.1 mg
  • Draslík 480.8 mg
  • Vláknina 3172.1 mg
  • Vitamín A 3172.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.

  • 2

    Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.

  • 3

    Podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu