Vajíčkový salát se sýry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Eidam jihočeský uzený 44%
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Sýr Čedar
  • 100 g Majonéza
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 142.2 mg
  • Vláknina 2010 mg
  • Vitamín A 2010 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Sýry nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    V míse rozšleháme majonézu se solí, pepřem, cukrem, kysanou smetanou a citronovou šťávou.

  • 3

    Do zálivky přidáme vejce, sýr, lehce promícháme.

  • 4

    Servírovací mísu vyložíme listy hlávkového salátu, na něj navrstvíme vajíčkový salát, necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu