Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 650 g Jehněčí maso
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 125 g Sýr Feta
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 398.7 mg
  • Vláknina 2855 mg
  • Vitamín A 2855 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1030.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí řízky (o hmotnosti asi 650 g) položíme na rovnou plochu, namažeme dijonskou hořčicí, na ně rozprostřeme čerstvý špenát, nadrobno nakrájená sušená rajčata, nadrobenou Fetu, osolíme a opepříme. Pak maso zamotáme do rolády, převážeme kuchyňskou nití.

  • 2

    Z olivového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu umícháme směs, kterou potřeme zavinutou roládu, položíme ji na rošt pekáče do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut.

  • 3

    Na mírném ohni v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml hovězího vývaru, 2 lžičky balzamikového octa, 2 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku sušeného rozmarýnu a vaříme 4 - 5 minut, až se část tekutiny vyvaří.

  • 4

    Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie, necháme 10 minut zabalené a pak nakrájíme na plátkuy.

Komentáře k receptu