Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou
Suroviny
- 650 g Jehněčí maso
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 125 g Sýr Feta
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 398.7 mg
- Vláknina 2855 mg
- Vitamín A 2855 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1030.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí řízky (o hmotnosti asi 650 g) položíme na rovnou plochu, namažeme dijonskou hořčicí, na ně rozprostřeme čerstvý špenát, nadrobno nakrájená sušená rajčata, nadrobenou Fetu, osolíme a opepříme. Pak maso zamotáme do rolády, převážeme kuchyňskou nití.
-
2
Z olivového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu umícháme směs, kterou potřeme zavinutou roládu, položíme ji na rošt pekáče do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut.
-
3
Na mírném ohni v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml hovězího vývaru, 2 lžičky balzamikového octa, 2 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku sušeného rozmarýnu a vaříme 4 - 5 minut, až se část tekutiny vyvaří.
-
4
Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie, necháme 10 minut zabalené a pak nakrájíme na plátkuy.