Bezlepkový nářez s rybím filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Filé rybí
  • 50 g Pečivo bezlepkové
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 10 g Strouhanka bezlepková
  • 10 g Mouka bezlepková
  • 200 g Filé rybí
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1139 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 281.6 mg
  • Draslík 148.8 mg
  • Vláknina 2132.7 mg
  • Vitamín A 2132.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezlepkové pečivo pokrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozmočit. Přidáme nastrouhaný sýr Eidam, bezlepkovou strouhanku, vejce, hrubou mouku, sůl, pepř, omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Rozmrazené rybí filé rozdělíme na 2 části. Jednu část nadrobno rozkrájíme a dáme do mísy k pečivu. Směs důkladně promícháme, nakonec přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a znovu směs promícháme. Polovinu směsi dáme do teriny (formy) vytřené máslem. Zbylé plátky filé osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a poklademe na připravenou směs. Filé pokryjeme druhou částí pečivové směsi a terinu zakryjeme. Vaříme v páře cca hodinu. Po uvaření vyjmeme terinu a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Nářez s rybím filé vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře k receptu