Krkovička na smetaně s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana
  • 2 kávová lžička Kari
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 158.2 mg
  • Vláknina 4933.3 mg
  • Vitamín A 4933.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krkovičku omyjeme, osušíme a nasekáme na 6 plátků. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme kari, papriku, vložíme maso, osolíme, trochu podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvíli povaříme.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na šestiny a vložíme do omáčky. Povaříme cca 5 minut, vrátíme maso a ještě vše společně prohřejeme.

Komentáře k receptu