Kuře ve voňavé rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mandle
  • 150 g Cibule
  • 10 g Zázvor celý
  • 10 g Hřebíček
  • 5 g Skořice celá
  • 5 g Kardamom
  • 100 g Jogurt bílý
  • 5 g Kurkuma
  • 200 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1224 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 600.1 mg
  • Vláknina 8098 mg
  • Vitamín A 8098 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme mandle a vyjmeme je. Potom osmažíme dvě třetiny cibulky, necháme ji odkapat a přisypeme k mandlím.

  • 2

    Do hrnce nasypeme zbylou cibulku, česnek, zázvor, hřebíček, skořici a kardamon. Vše během několika minut lehce osmažíme a poté vsypeme kuřecí maso nakrájené na kostky. Smažíme je pár minut, až získá barvu, potom přidáme jogurt a kurkumu a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Přisypeme suchou rýži, vše zamícháme a poté přilijeme vývar a vše osolíme. Pod pokličkou s rýží vaříme 20 minut, dokud nevstřebá všechen vývar.

  • 4

    Pokrm přendáme do mísy a posypeme smaženou cibulkou a mandlemi.

Komentáře k receptu