Kuře v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 310 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 2 kg Kuřecí čtvrtky
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr celý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 17145.8 mg
  • Vitamín A 17145.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozetřeme semena koriandru, chilli papričky, garam masalu, kurkumu, cibuli, zázvor, česnek, sůl a limetkovou šťávu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs koření, smažíme 2 minuty a poté směs vyklopíme na talíř. Přidáme jogurt, vše promícháme.

  • 3

    Z porcí kuřete odstraníme kůži a uděláme do každé porce tři zářezy. Vše obalíme v marinádě. Talíř přikryjeme a necháme 4 hodiny v lednici. Než začneme maso grilovat, necháme ho 30 minut v pokojové teplotě.

  • 4

    Jednotlivé porce kuřete zabalíme do fólie a dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva.

  • 5

    Rozžhavíme gril a grilujeme kuřecí maso cca 15 minut, jednou obrátíme. Rozbalíme a sundáme fólii a grilujeme kuře ještě 5 minut, aby zhnědlo.

  • 6

    Podáváme horké, např. se zeleninou.

Komentáře k receptu