Francouzský celerový salát
Suroviny
- 500 g Celer bulvový
 - 150 g Jogurt bílý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 2309 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 443.5 mg
 - Vláknina 8368.8 mg
 - Vitamín A 8368.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.
 - 
                                2
V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
 - 
                                3
Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                