Mramorový koláč s mandlovým likérem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr krupice
- 250 g Mouka polohrubá
- 50 g Solamyl
- 30 g Kakao - prášek
- 75 ml Mléko polotučné
- 2 ks Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 128.9 mg
- Draslík 164.4 mg
- Vláknina 3868.4 mg
- Vitamín A 3868.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem. 
- 
                                2Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout. 
- 
                                3Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        