Dušené kysané zelí s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 4.2 mg
 - Draslík 871.2 mg
 - Vláknina 20225 mg
 - Vitamín A 20225 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji.
 - 
                                2
Potom vložíme překrájené kysané zelí, promícháme, přilijeme víno a vývar. Sušené fíky pokrájíme nadrobno a vmícháme do zelí, vše podusíme na mírném ohni asi 20 minut.
 - 
                                3
Zelí podáváme jako přílohu k pečeným masům.