Celerová omáčka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 264.1 mg
 - Draslík 208.2 mg
 - Vláknina 2592 mg
 - Vitamín A 2592 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.
 - 
                                4
Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami.