Fondue z pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 226 mg
 - Vláknina 4539.8 mg
 - Vitamín A 4539.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek seřízneme ve 2/3 délky, tuhé zelené listy pro přípravu nevyužijeme. Dobře propláchneme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka.
 - 
                                2
Máslo necháme rozehřát na pánvi, poté přidáme pórek, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit přiklopené. K doměkka podušenému pórku přilijeme smetanu, na mírném plameni přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
 - 
                                3
Podáváme teplé, dušený pórek je skvělou přílohou ke škeblím či rybě.