Krkonošská libečková česnečka- opiška
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 11.8 mg
 - Draslík 31 mg
 - Vláknina 624 mg
 - Vitamín A 624 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.
 - 
                                3
Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.