Masové kófty po kašmírsku
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 2 g Máslo čerstvé
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 3 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
 - 1 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 32.6 mg
 - Draslík 381.6 mg
 - Vláknina 4638.4 mg
 - Vitamín A 4638.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.
 - 
                                2
Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.