Zlatý koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 55.2 mg
 - Vláknina 2975.6 mg
 - Vitamín A 2975.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
 - 
                                2
Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.
 - 
                                3
Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.
 - 
                                4
Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.
 - 
                                5
Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.
 - 
                                6
Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.