Steak s žampiony a česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 894 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 183 mg
 - Draslík 897.4 mg
 - Vláknina 6145 mg
 - Vitamín A 6145 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse prohněteme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kapary. Na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a dáme do ledničky ztuhnout. Vepřové kotlety naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem, 10 minut grilujeme ze všech stran. Na poslední 4 minuty přidáme na gril 4 žampiony, pokapeme olejem, osolíme a dogrilujeme spolu s masem. Tuhé ochucené máslo nakrájíme na silné plátky, na kotletu položíme ogrilovaný žampion a plátek másla, ozdobíme snítkou petrželky. Maso musí být horké, aby se máslo rozpustilo a vynikla jeho chuť.