Vařené brambory restované na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1219 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 407.2 mg
 - Vláknina 6600 mg
 - Vitamín A 6600 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky brambor, podle chuti osolíme a zvolna restujeme asi 5-7 minut. Průběžně promícháváme, aby se brambory orestovaly ze všech stran.
 - 
                                2
Podáváme jako teplou přílohu.