Kořeněná květáková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1623 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 6.4 mg
 - Draslík 737.8 mg
 - Vláknina 10196.3 mg
 - Vitamín A 10196.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.