Mrkvové pyré s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 468 g
 - Sodík 989 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 0.2 mg
 - Vláknina 12040 mg
 - Vitamín A 12040 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 1dl na zředění pyré.
 - 
                                2
Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby přidáme vodu, ve které se vařila.
 - 
                                3
Před podáváním pyré prohřejeme, dosolíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.