Pstruh pečený na mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 146 mg
 - Draslík 860.5 mg
 - Vláknina 5571.8 mg
 - Vitamín A 5571.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.
 - 
                                3
Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.
 - 
                                4
Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.