Zavářka - šumavské knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 187.1 mg
 - Draslík 169.9 mg
 - Vláknina 850.8 mg
 - Vitamín A 850.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. V misce měkké máslo důkladně promícháme s vejcem. Přidáme k němu oloupaný utřený česnek, majoránku, vychladlou cibuli, sůl a pepř. Omyjeme petrželku, drobně ji pokrájíme a zamícháme do knedlíčků.
 - 
                                2
Telecí omytá a osušená játra ostrým nožem utřeme (všechny šlachy a žilky odstraníme). Játra přidáme k utřenému máslu, přidáme strouhanku a směs dobře promícháme.
 - 
                                3
V dlaních vytvarujeme malé knedlíčky o průměru 2-3 cm, které v polévce vaříme 5 minut.