Kuře na sardelové pastě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 130.7 mg
 - Draslík 364.3 mg
 - Vláknina 1680.8 mg
 - Vitamín A 1680.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a nakonec ho důkladně osolíme. Osolené kuře položíme na pekáček. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které v pánvi vyškvaříme. Přidáme máslo, sardelovou pastu, spolu se slaninou jen prohřejeme a vylijeme na připravené kuře na pekáčku. Posypeme ho ještě pepřem a oloupaným, na tenké plátky nakrájeným česnekem. Nakonec kuře podlijeme vodou.
 - 
                                2
Na pečení připravené kuře vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání pečeme doměkka. Pečeme přibližně 30-35 minut.
 - 
                                3
Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout. Následovně kuře rozkrájíme na porce. Přidáme plátek citrónu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.