Barevné toasty
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 70 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 200 g Moravské uzené maso
 - 20 g Cibulka jarní
 - 10 krajíc Chléb toastový
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 54.1 mg
 - Draslík 351.5 mg
 - Vláknina 11129 mg
 - Vitamín A 11129 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké prstence nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kečup, tence nakrájenou, jadřinců zbavenou zelenou a žlutou papriku. Přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku. Nakonec vmícháme na tenké proužky nakrájené moravské uzené. Dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny dusíme 10-15 minut. Měla by se vyvařit všechna tekutina. Těsně před stáhnutím ze sporáku do směsi dáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Na toastové chleby lžící položíme připravenou směs, každý toast posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu vymažeme máslem a připravené tousty naskládáme do mísy. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme tak dlouho, aby povrch sýra dostal nahnědlou barvu.
 - 
                                3
Toasty poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.