Listový salát s grilovaným kuřecím masem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 20 g Petržel - nať
 - 400 g Kuře
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 250 g Salát kadeřavý
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 87.1 mg
 - Draslík 559.7 mg
 - Vláknina 2760.2 mg
 - Vitamín A 2760.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
 - 
                                2
Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
 - 
                                4
Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
 - 
                                5
Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
 - 
                                6
Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
 - 
                                7
Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.