Čokoládové lanýžky v bílé polevě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 16.6 mg
 - Draslík 117.7 mg
 - Vláknina 1996.7 mg
 - Vitamín A 1996.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
 - 
                                2
Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.
 - 
                                3
Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.