Mokka cukroví
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
 - 160 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 180 g Cukr moučkový
 - 220 g Hera
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.125 l Voda pitná
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Káva turecká
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Káva turecká
 - 1 polévková lžíce Káva turecká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 49.8 mg
 - Vláknina 1155.3 mg
 - Vitamín A 1155.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně: Do kastrůlku vlijeme vodu, ihned vsypeme kávu, mouku, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí na hustou kaši. Potom ji necháme vychladnout. V misce prošleháme máslo s cukrem a smícháme dohromady s vychladlou kávovou kaši.
 - 
                                2
Příprava polevy: Do cukru v kastrůlku přilijeme vodu, ihned kávu, přivedeme k varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru.
 - 
                                3
Příprava těsta: Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme kávu, vejce, a při pokojové teplotě změklý tuk. Vypracujeme těsto, které zabalíme a v lednici necháme 30 minut odpočinout. Rozválíme ho na moukou posypaném vále, na velký, 5 mm silný plát. Z těsta vykrajujeme oválky, pokládáme je na plech, pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme oválky vychladnout.
 - 
                                4
Oválky naplníme připravenou náplní, spojíme po dva oválky k sobě. Nakonec přelijeme připravenou polevou.