Chřest bílý s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 357.7 mg
 - Draslík 347.9 mg
 - Vláknina 5810.7 mg
 - Vitamín A 5810.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý očištěný chřest svážeme do jednoho svazečku, uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené a oslazené vodě do měkka. Poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Žloutky dáme do kastrůlku, přilijeme vývar a kastrůlek dáme nad horkou lázeň (připravenou ze 2 l vody). Za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí. Přilijeme citrónovou šťávu, dochutíme špetkou solí, nakonec vložíme máslo, které za stálého mícháním rozpustíme, uvaříme hustou omáčku.
 - 
                                3
Na mělké talíře rozdělíme podle porcí okapaný chřest, každou porci posypeme na malé kostky rozkrájenou šunkou a zasypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec povrch přelijeme horkou omáčkou a podáváme.