Lotyšský pečený jablkový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 250.1 mg
 - Draslík 336.3 mg
 - Vláknina 3885.2 mg
 - Vitamín A 3885.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velká jablka upečeme v troubě na plechu, ještě horká oloupeme, zbavíme jádřinců a propasírujeme. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                2
K utřeným žloutkům přidáme propasírovanou jablečnou dužinu, lžíci Solamylu a půl balíčku prášku do pečiva a vše spolu dobře promícháme. Ke hmotě přimísíme sníh z bílků, opatrně zamícháme a vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
 - 
                                3
Dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, hotový podáváme ozdobený ušlehanou smetanou.