Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty
Suroviny
- 100 g Mouka polohrubá
 - 100 g Máslo
 - 60 g Mandle loupané
 - 20 g Oříšky piniové
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kg Rajčata koktejlová
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Hovězí bujón
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 9.1 mg
 - Draslík 50.9 mg
 - Vláknina 1524.2 mg
 - Vitamín A 1524.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku.
 - 
                                3
Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.