Dýňový quiche s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 100 g bílý jogurt
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Bílý jogurt
 - 10 g Zázvor
 - 100 ml Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Máta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Dýně
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Tymián
 - 1 polévková lžíce Smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 272.5 mg
 - Draslík 2243 mg
 - Vláknina 5701 mg
 - Vitamín A 5701 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.6 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
 - 
                                2
Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
 - 
                                3
Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
 - 
                                4
Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
 - 
                                5
Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.
 - 
                                6
Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.
 - 
                                7
Připravíme si česnekový olej: česnek utřeme s tymiánem a olejem.
 - 
                                8
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme ho česnekovým olejem, poté opečeme dozlatova spolu s nakrájenou šalotkou.
 - 
                                9
Poté maso přesuneme do pekáče, přidáme ghí (přepuštěné máslo), dýni nakrájenou na kostky a nastrouhaný zázvor.
 - 
                                10
Osolíme, opepříme a vmícháme med.
 - 
                                11
Pečeme 30 minut na 185 °C.
 - 
                                12
Vejce vyšleháme s jogurtem a smetanou, přidáme nasekanou mátu a petrželku. Smícháme s vychladlou dýňovou směsí.
 - 
                                13
Koláč naplníme dýňovou směsí a posypeme strouhaným parmezánem.
 - 
                                14
Pečeme 25 minut na 185 °C.