Nejlepší banánová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 121.8 mg
 - Draslík 639.7 mg
 - Vláknina 9028 mg
 - Vitamín A 9028 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.
 - 
                                3
Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.