Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Brambory rané
 - 250 g Šunka dušená
 - 100 g Moravské uzené maso
 - 750 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 32.3 mg
 - Vláknina 5483.8 mg
 - Vitamín A 5483.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
 - 
                                3
Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.