Tresčí pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 871 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 441.5 mg
 - Vláknina 4879 mg
 - Vitamín A 4879 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 107.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.
 - 
                                3
Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.