Mořský jazyk po katalánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 257.9 mg
 - Draslík 966.5 mg
 - Vláknina 2872.5 mg
 - Vitamín A 2872.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 409.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme rozehřát máslo na pokojovou teplotu. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou na kousky pokrájené rozměklé máslo až začne pěnit, přidáme nasekanou petrželku a pár střiků citronové šťávy a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z takto připravené směsi utvoříme váleček, zabalíme ho do průhledné fólie a dáme až do chvíle, kdy ho budeme potřebovat, do ledničky.
 - 
                                3
Ryby vykucháme, odstraníme z nich tmavou kůži, omyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Podélně je rozřízneme a ostřím nože odřízneme od kostí plátky, ale necháme je částečně na kostech. Oddělíme je od páteře tak daleko, abychom vytvořili „bárky“. Nůžkami na 3 místech páteř přestřihneme.
 - 
                                4
Do hlubokého talíře nalijeme mléko, vložíme ryby, necháme je 15 minut marinovat a poté je scedíme. Do mísy vyklepneme vajíčka a rozšleháme je. Kusy ryb obalíme nejprve v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a osmažíme v dostatečném množství horkého oleje
 - 
                                5
dozlatova.
 - 
                                6
Osmažené ryby přemístíme na savý kuchyňský papír, odstraníme jemně páteř a ryby položíme na nahřátou servírovací mísu. Vytáhneme
 - 
                                7
z ledničky váleček másla, pokrájíme na kolečka a rozmístíme je v dutině ve středu platýzů. Hotový pokrm ihned podáváme.