Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Mandle plátky
 - 200 ml Mléko plnotučné
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Hrušky
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 226.3 mg
 - Vláknina 10975 mg
 - Vitamín A 10975 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 311 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, solí, mlékem a vejcem. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme víno, vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vanilkovou dřeň. Omyté hrušky nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a krátce ve víně podusíme. Osladíme medem, necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji 4 palačinky.
 - 
                                4
Vanilkový lusk vyjmeme z hrnce a hrušky vybereme naběračkou. Smícháme je s brusinkovým kompotem.
 - 
                                5
Vinnou šťávu svaříme na sirup. Palačinky upravíme na talíře, obložíme kompotem, přelijeme sirupem. Ozdobíme nasucho opraženými plátky mandlí a ihned podáváme.