Slovenské langoše
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
 - 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 40 g Droždí
 - 100 g Kečup
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1497 kcal
 - Sacharidy 198 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 928 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 54.3 mg
 - Draslík 309.1 mg
 - Vláknina 16805 mg
 - Vitamín A 16805 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.
 - 
                                3
Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.
 - 
                                4
Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.