Buchta z litého těsta s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 504.9 mg
 - Vláknina 11957 mg
 - Vitamín A 11957 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Z 50g krupicového cukru, 50g másla a 100g hrubé mouky v misce připravíme drobenku.
 - 
                                3
Ve větší míse z polohrubé mouky, zbylého krupicového a vanilkového cukru, prášku do pečiva, vlažného mléka, vajíček a oleje uhněteme hladké těsto. Vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy, rovnoměrně na něj rozprostřeme borůvky a drobenku.
 - 
                                4
Buchtu upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Před podáváním necháme vychladnout.