Zapečené cannelloni se špenátem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 150 g Šunka dušená
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 230 g Mozzarella
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 400 ml Mléko plnotučné
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 12 ks Cannelloni
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 63.9 mg
 - Draslík 387.9 mg
 - Vláknina 3398.6 mg
 - Vitamín A 3398.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 647.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut.
 - 
                                2
Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu.
 - 
                                3
Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku.
 - 
                                4
Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut.