Máslové koláčky s restovanou cibulí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.28 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 272.7 mg
 - Draslík 157 mg
 - Vláknina 5850.3 mg
 - Vitamín A 5850.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut.
 - 
                                2
Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule.
 - 
                                3
Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme.