Chlebová buchta s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 270.8 mg
 - Draslík 105.2 mg
 - Vláknina 4444.3 mg
 - Vitamín A 4444.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
 - 
                                2
Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.